Kategorier
Ikke-kategoriseret

Mens vi venter på Jenny

Denne sensommer, dette tidlige efterår, står for mig i Jennys tegn, og det selv om Jenny for så vidt ikke findes. Jenny er Jenny from Thebes, hvilket er titlen på det næste album med The Mountain Goats, der udkommer til oktober. Indtil videre er der to singler ude – “Clean Slate” og “Fresh Tattoo”, og de smager af mere, meget mere.

Jenny er ikke ny i sangskriver John Darnielles tekstunivers. Faktisk dukkede hun allerede op for mindst 20 år siden, men har hidtil kun været nævnt indirekte eller som en person, en anden længes efter eller hører fra pr. telefon eller postkort, og hendes karakter er stadig under udfoldelse.

Jeg har lyttet nærmest religiøst til The Mountain Goats i snart 10 år and counting. Hvert år uden undtagelse topper bandet min Spotify Wrapped. Det begyndte, da nummeret “Up the Wolves” var med i serien The Walking Dead, og derefter gravede jeg mig længere og længere ned i bagkataloget. Der er stadig albums og sange, jeg kender langt bedre end andre, og der bliver ved med at være mere at komme efter.

John Darnielle, der er den primære “bjergged”, selv om han sjældent selv tager æren, er utroligt produktiv, utroligt vidende, utroligt belæst og utroligt dyb, og jeg nyder at tage med ham alle steder hen.

Hvis du ikke kender The Mountain Goats og er den nørdede, poetiske, mørke, men bløde type, så prøv dem af. Hvis du kender dem og vil have mere, men ikke kender Richard O’Briens podcast og substack-nyhedsbrev Now Here We Are Thirty Years Later, så tjek den ud. Han analyserer, reminiscerer og sætter i forbindelse, så det er en fryd.

Imens venter jeg på Jenny, mens jeg lytter og læser, imens jeg i virkeligheden har travlt med livet og hverdagen, men mest af alt mærker Jenny.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *