Kategorier
Ikke-kategoriseret

ROCK OG STILHED FOR KURT

Forleden var det 30 år siden, at Kurt Cobain døde, men han blev først fundet nogle dage senere, og det var før internettet, så nyheden nåede lidt senere til Nordjylland. Helt specifikt modtog jeg nyheden d. 8. april 1994 om aftenen i en kø ude foran Rock Nielsen i Jomfru Ane Gade i Aalborg.

I april 1994 var jeg 17 år gammel og gik i 2.g på Thisted Gymnasium. Jeg havde været fan af Nirvana i nogle år. Nevermind. In Utero. Og In Utero er jo latin (betyder: I livmoderen) og betød måske derfor lidt ekstra for mig som klassisksproglig gymnasieelev og sprognørd. Musikken, jo, men for mig har det altid også været teksterne.

D. 8. april 1994 var vi en stor gruppe fra Thy, der var taget med bus til Aalborg for at støtte Frantics (senere Ludo X) og Elton Åge (senere Raunchy), mener jeg, der var gået videre til enten kvartfinalen eller semifinalen i DM i Rock, som Ludo X jo senere samme år vandt.

D. 8. april 1994 var en fredag. Vi havde drukket en del øl i bussen. I Jomfru Ane Gade mødte nogle af de andre nogle bekendte, der kunne fortælle, at Kurt Cobain var død. Nyheden spredte sig som en løbeild. Folk begyndte at græde. Vi var jo 17 år eller deromkring, og Nirvana havde ændret hele verden. Sådan følte vi. Grungen var vores tid, vores liv.

Resten af aftenen husker jeg det som, at jeg mest bare sad inde på Rock Nielsen og skrev om Kurt med kuglepen på servietter. Det blev senere til et digt, der fik titlen “Rock og stilhed for Kurt”. Læst i 2024 er det mildest talt ikke et specielt fremragende digt, men det var dælme dybfølt, og jeg nævner lige igen, at jeg var 17 år ung. I kan se det vedhæftet her i en lidt senere indtastning på skrivemaskine.

Jeg boede stadig i Ræhr, men jeg overnattede hos Frich, tror jeg, for dagen efter hjemme i Thisted skulle vi på gymnasiet og øve til musicalen Trofaldino, som snart ville få premiere. Ved skolen var flaget hejst på halvt, og jeg troede lige, det var til ære for Kurt, men det viste sig at være grundet Danmarks besættelse 9. april.

Forleden var det 30 år siden, og pludselig er der gået 30 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *