Kategorier
Ikke-kategoriseret

Paris revisited

Tidligere på måneden var jeg i Paris. Første og indtil da eneste gang jeg havde besøgt Paris, var i 1997, hvor jeg var blaffet dertil med venner og uden ret mange kroner eller franc på lommen. Det var en anden tid.

Nu, i 2023, så jeg byen på en lidt anden måde. Jeg fik vist alle mine børn Eiffeltårnet. Sidste gang jeg så Eiffeltårnet IRL, var da verden talte ned til årtusindskiftet. Den dag var der ifølge store lysende tal på tårnet 897 dage til år 2000. Det er længe siden.

Derudover genbesøgte jeg Jim Morrisons grav på Père Lachaise. I 1997 kunne vi gå helt hen til graven, sætte os med guitaren, lægge en gave (f.eks. en flaske whiskey), hænge lidt ud. I 2023 er den lukket inde bag et hegn, så man ikke umiddelbart kan komme helt hen. Det er lidt trist.

——-

Den næste gang
jeg kommer til
Paris
er 26 år
senere

jeg er 46
og mit liv
er stadig én
lang og varm
pilgrimsfærd

imod
Jim Morrisons
grav

——-

På Père Lachaise besøgte jeg også Apollinaires grav. Forinden havde jeg genlæst Allen Ginsbergs digt fra 1958, der handler om hans, Ginsbergs, besøg ved selvsamme grav. Og på den måde er der sammenhæng i alting. Og på den måde kredser digterne om hinanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *